Gebruikt u Thyrax-medicijnen?

thyraxDoor leveringsproblemen bij de fabrikant Aspen zal binnenkort het medicijn Thyrax Duotab tijdelijk niet leverbaar zijn; de tabletten van 0,025 mg zullen als eerste op raken, in de komende weken verwachten wij ook de sterktes 0,100 en 0,150 mg niet meer te kunnen leveren. Naar verwachting zullen de tekorten zeker een half jaar aanhouden, mogelijk langer.

Om u toch van medicatie te kunnen voorzien, ontvangt u mogelijk binnenkort een alternatief schildklier-medicijn van een ander merk, dat dezelfde werkzame stof (Levothyroxine) bevat. Dit alternatief is vergelijkbaar met de Thyrax qua werking, maar patiënten moeten toch opnieuw ingesteld worden, omdat de medicijnen niet precies hetzelfde zijn. Het advies is om na 6 weken gebruik van het nieuwe schildklier-medicijn, uw schildklierfunctie te laten controleren bij uw huisarts of specialist.

Op de website van het CBG vindt u veel vragen en antwoorden. Ook kunt u op de website van Schilklier Organisatie Nederland veel informatie en nieuws nalezen over dit onderwerp. Een persoonlijk advies nodig? Neem contact met ons op. Wij zoeken samen met u en uw huisarts naar een oplossing.

CBGSON

Reacties zijn gesloten.