Corona zelftesten

Vanaf 1 april 2021 bij ons verkrijgbaar: corona zelftesten (fabrikant Roche). Deze nieuwe zelftesten:

  • zijn goedgekeurd door de ministerie van VWS
  • bieden minder ongemak door de ondiepe neustest
  • geven snel resultaat na 15 minuten
  • hebben geen verdere instrumenten nodig, de testkit is klaar voor gebruik en bevat alle benodigdheden om een test zelf te kunnen uitvoeren

Deze test is bedoeld om preventief te testen bij de eerste symptomen (milde luchtwegklachten, verhoging/koorts, plotseling verlies van reuk of smaak) van een mogelijke corona besmetting of bijvoorbeeld bij bezoek aan iemand die kwetsbaar is. De sneltesten zijn vrijgesteld van BTW.

Hoe werkt de test?

  1. Neusuitstrijkje nemen: steek een steriel wattenstaafje tot max. 2 cm in het neusgat. Draai het wattenstaafje 4 keer gedurende ongeveer 15 seconden tegen de neuswand. Herhaal de procedure met hetzelfde wattenstaafje in het andere neusgat.
  2. Bereid het monster voor: A. Steek het wattenstaafje in een extractiebufferbuisje, knijp de buisjes dicht en draai het wattenstaafje 10 keer heen en weer. B. Verwijder het wattenstaafje terwijl u in de zijkanten van het buisje knijpt. C. Druk de dop stevig op de buis.
  3. Druppel monster: plaats 4 druppels in het sample-vak van de testcassette.
  4. Uitslag: lees het testresultaat af in 15 tot 30 minuten. Let op: na 30 minuten is het resultaat ongeldig. De gebruiker dient na de test de instructie van de Rijksoverheid te volgen (klik hier)

Instructievideo: bekijk de instructievideo (klik hier

Bijsluiter voor consumenten (klik hier)

 

Reacties zijn gesloten.